Влада Српске уплатила једнократну помоћ од 357.000 КМ за јавне кухиње :: Semberija INFO ::

 

Влада Српске уплатила једнократну помоћ од 357.000 КМ за јавне кухиње


Влада Републике Српске данас је поводом предстојећих васкршњих празника уплатила једнократну помоћ од 357.000 КМ свим јавним кухињама у Српској.

На основу закључка Владе, помоћ је уплаћена за свих 15 јавних кухиња које дјелују у Републици Српској, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Ова помоћ уплаћена је за локалне организације Црвеног крста Бањалука, Бијељина, Власеница, Теслић, Добој /Црвени крст Републике Српске, Удружење грађана "Емаус"/, Требиње Епархија Захумско-херцеговачка, Црвени крст Билећа, Удружење грађана "Мозаик пријатељства" Бањалука.

Помоћ је уплаћена и за удружења грађана "Оптимисти" и "Хљеб живота" Приједор, "Мерхамет" Бањалука, Козарска Дубица и Нови Град, "Искра" Нови Град, те Удружење грађана "Емаус" Сребреница/Братунац и Зворник.

Осим редовних средства које се обезбјеђују за рад јавних кухиња, Влада Републике Српске је у фебруару додатно обезбједила 318.000 КМ за хуманитарна удружења и социјално угрожена лица, у оквиру помоћи за рад јавних кухиња и набавку прехрамбено-хигијенских пакета, додаје се у саопштењу.