KВАЛИТЕТНА РАДНА СНАГА – ЈЕДАН ОД ИЗАЗОВА :: Semberija INFO ::

 

KВАЛИТЕТНА РАДНА СНАГА – ЈЕДАН ОД ИЗАЗОВА


– Министарство трговине и туризма Републике Српске је кроз своје активности и усвојену Стратегију развоја туризма, као гране у експанзији, препознало потребу за квалитетном радном снагом као једним од изазова са којим се треба суочити у наредном периоду, изјавила је данас ресорни министар Сузана Гашић.

“Протекли период пандемије нас је мало успорио и уназадио у сваком погледу, али као што се то види кроз показатеље у првих пар мјесеци ове године туризам ће се брзо опоравити како се буду отварале друге земље и укидале епидемиолошке мјере”, рекла је Гашићева на конференцији за новинаре поводом Сајма запошљавања у туризму који ће се одржати 21. априла у Бањалуци.

Гашићева је навела да се у наредном периоду очекује много посла како би се послодавцима омогућило да имају обучену радну снагу, што је први предуслов за развој и експанзију туризма, додајући да ће због тога бити препознат значај оваквих догађаја који ће бити организовани широм Српске.

“У том смислу је ово министарство подржало Одсјек за туризам Економског факултета у Источном Сарајеву кроз просец сертификације, односно лиценцирања њиховог научног програма на том одсјеку путем Свјетске туристичке организације”, рекла је Гашићева.

(demos-rs.com)