УЧЕСНИЦИ “КОЛОНИЈЕ ДЈЕЧИЈЕГ ПРИЈАТЕЉСТВА“ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА :: Semberija INFO ::

 

УЧЕСНИЦИ “КОЛОНИЈЕ ДЈЕЧИЈЕГ ПРИЈАТЕЉСТВА“ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА


“Колонија дјечијег пријатељства“ окупила је у Бијељини малишане из Сомбора,  Вуковара, Шапца, Цетиња, Штипа, Бања Луке, те домаћина Бијељине. Домаћин и организатор  ове манифестације, која се од обнављања 2008. године одржава по 11. пут, је Дјечији вртић “Чика Јова Змај“, а учесници Колоније друже се од деветог јуна до суботе, 15. јуна, када се Колонија завршава. 

Са организаторима и руководствима вртића који су учесници “Колоније дјечијег пријатељства“ данас је разговарао градоначелник Бијељине Мићо Мићић и начелник Одјељења за друштвене дјелатности Самер ел Шеик. У непосредном и пријатном разговору, директори вртића из Сомбора, Шапца, Вуковара, Цетиња, Штипа, Бања Луке, који се ових дана  могу видјети на значајним локацијама на подручју Бијељине, разговарали су о појединостима са Колоније својственим само онима који раде са предшколарцима и који  су упућени у све вриједности и значај раног учења. 

Истакнуто је да су оваква годишња окупљања прилика за развијање емпатије код дјеце према другима и чине да се учесници Колоније сматрају једном породицом. 

 Градоначелник Мићо Мићић  каже да је одушевљен оним што је видио на свечаном отварању 11. “Колоније дјечијег пријатељства“ и оним што је чуо од људи који руководе предшколским васпитно-образовним установама.
-Овдје дјеца, њихови васпитачи, те директори вртића, који су у посјети бијељинском вртићу, размјењују искуства, а од свега је најбитније да стварају нова пријатељства. Потпуно сам сигуран да је стварање пријатељства  међу дјецом једна права ствар, како би их одмалена научили добром, да воле све људе и то је права ствар коју раде ови вртићи, рекао је градоначелник Мићић који је учесницима Колоније зажелио да понесу лијепе успомене из нашег града и да нам дођу опет.

Јелена Куртиновић, директорка бањалучког Центра за предшколско васпитање и образовање,подсјетила је да је прва послијератна Колонија одржана у Бања Луци 2009. године.
-По десеторо дјеце су амбасадори својих градова. Ово је и начин да се код дјеце развија емпатија према другима и другачијима, да упознају различите обичаје, традицију, ношње. Дјеца се представљају најбоље што умију и могу, а оно што је најбитније је да се из таквих колонија изроде права пријатељства, нагласила  је Јелена Куртиновић.

Сандра Мићић, директорка вртића “Наше дете“ из Шапца, захвалила на топлом пријему и свему што домаћини чине како би се сви учесници Колоније добро осјећали.
-Ваш град је један прелијеп град, прави домаћински. На сваком кораку осјећамо добродошлима. У име свих директора и стручних сарадника, који су били на пријему код градоначелника, господина Миће Мићића, преносим захвалност и желимо нашој дјечици да се у суботу прије свега здрави врате кући, а богатији за једно искуство, јер ће се они за све ово вријеме боравка у Бијељини упознати и са другим културама, са традицијом других, што је немјерљиво искуство и које у свом граду ријетко ко има могућност и прилику да упозна и да научи, истиче Сандра Мићић. 

Домаћин овогодишње Колоније, директор Дјечијег вртића “Чика Јова Змај“ Славиша Вујановић, изразио је задовољство што је вртић, и град Бијељина, домаћин једне овако лијепе манифестације.
-Трудимо се да ових седам дана, колико траје “Колонија дјечијег пријатељства“,  будемо добри домаћини и драгим гостима покажемо све љепоте нашег града, а превасходно да се дјеца лијепо друже. “Колонија дјечијег пријатељства“, као што сам назив каже, прилика је да се дјеца друже, а ми одрасли да размијенимо искуства у циљу унапређења рада предшколских установа, изјавио је Славиша Вујановић. 

.