Мићић и Јовић: Отворено писмо Додику :: Semberija INFO ::

 

Мићић и Јовић: Отворено писмо Додику


Након финансијске помоћи коју је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик обећао за ФК "Борац" из Бања Луке и најаве помоћи за ФК "Радник" из Бијељине, који ће ове године изаћи на европску фудбалску сцену, градоначелник Бијељине Мићо Мићић и предсједник Скупштине ФК "Радник" Предраг Јовић упутили су српском члану Предсједништва БиХ отворено писмо сљедећег садржаја:

Поштовани господине Додик,

Фудбалски клуб „Радник“ из Бијељине ове године се по други пут у својој историји изборио за наступ на европској фудбалској сцени и наступаће у квалификацијама за Лигу Европе, што je значајан успјех за спорт у Граду Бијељина, али и за цијелу Републику Српску.

За функционисање клуба попут „Радника“, а поготово за учешће у европским фудбалским такмичењима, потребна су знатна средства, којима овај клуб не располаже у довољној мјери и поред финансијске подршке Града Бијељина.
Зато се надамо да ћете, у складу са најавом, коју сте недавно дали на конференцији за медије у ФК „Борац“, размотрити могућности за помоћ Фудбалском клубу „Радник“.

 Иначе, у фудбалској Премијер лиги БиХ, поред „Радника“ наступају и ФК „Звијезда 09“ и Женски фудбалски клуб „Радник“, а у истом рангу такмичења наступа и Одбојкашки клуб „Радник“.

Ове године у квалификацијама за Лигу Европе „Радник“ ће бити домаћин на „Борчевом“ стадиону у Бањалуци. Да би у Бијељини могли као домаћини да играмо утакмице у неком од наредних европских такмичења, Град Бијељина ће ове године финансирати постављање рефлектора на Градски стадион, а у плану је и изградња источне трибинe и терена са вјештачком травом.

Позивамо Вас да у наредном периоду још једном посјетите Бијељину како би Вам у нашем Граду представили спортске капацитете, планирана улагања у овај сектор, као и потребе бијељинског спорта, закључују у Отвореном писму градоначелник Бијељине Мићо Мићић и предсједник Скупштине ФК "Радник" Предраг Јовић.