СМС поруком до брже информације :: Semberija INFO ::

 

СМС поруком до брже информације


Полицијска управа Бијељина позива грађане да провјере рок важења својих личних докумената (личне карте, путне исправе и возачке дозволе) и регистерације возила, те  на вријеме поднесу захтјев за замјену докумената којима истиче рок.
 
С обзиром да се у наредном периоду очекује повећање броја захтјева за издавање нових личних докумената, апелујемо да грађани на вријеме поднесу захтјев за замјену докумената како за себе, тако и за  своју малољетну дјецу.
 
Рад на на локацији за издавање личних докумената организован је у двије смјене,  у периоду од 7 до 19 часова за личне карте, возачке дозволе и путне исправе, односно пасоше. 
 
Подсјећамо, законски рок за издавање путне исправе је 30 дана, а личне карте 15 дана. Такође, омогућено је издавање путне исправе по хитном поступку у року од 72 часа по цијени од 250 КМ (200 КМ за хитни поступак и 50 КМ за пасошку књижицу).
 
Министарство унутрашњих послова омогућило је да посредством интернет странице (www.mup.vladars.net), андроид апликације, као и вибер чет бот апликације МУП Републике Српске грађани могу приступити СМС сервисима путем којих могу да провјере податке и добију обавјештења о тренутном статусу личних исправа (личне карте, возачке дозволе, путне исправе), те регистрацији возила, новчаним казнама и уплатама, као и казненим бодовима.
 
Предуслов за кориштење СМС сервиса је да грађанин лично пријави свој број телефона  на локацији за издавање личних докумената на чијој територији има пријављено пребивалиште.
 
Слањем СМС поруке на број 091/110-122, цијена услуге је 0,10 КМ по посланој поруци, а могу да је користе сви грађани, без обзира на мобилни оператер чији су претплатници. Грађани могу слати СМС с циљем пријаве на сервис за добијање обавјештења, као и СМС за одјаву са сервиса.
 
СМС сервис штеди грађанима вријеме у ситуацијама када чекају нови лични документ, али, такође, могу да провјере када им лични документ или регистрација возила истиче.
 
Прецизно и јасно упуство за употребу СМС сервиса налази се на интернет страници Министарства унутрашњих послова Републике Српске www.mup.vladars.net .