Честитка поводом Дана полиције: Полиција Републике Српске стуб сигурности грађана :: Semberija INFO ::

 

Честитка поводом Дана полиције: Полиција Републике Српске стуб сигурности грађана


Полиција Републике Српске један је од стубова сигурности и незаобилазан фактор мира у земљи и региону, због чега јој желимо да своје редове, као и до сада, из године у годину професионално унапређује и потврђује да је трајно опредијељена да заштити сваког грађанина Српске, наведено је у честитки Савјета за безбједност и борачко-инвалидску заштиту Републичке странке Српске поводом 4. априла – Дана полиције и 30 година постојања МУП-а РС.
 
- Полиција је и у доба када је било најтеже, за вријеме Одбрамбено-отаџбинског рата, без премишљања стала у одбрану српских огњишта, а многи припадници МУП-а су положили животе да би наша дјеца и унуци данас безбрижно ходали Републиком Српском. Због тога им у сваком тренутку морамо одати признање и дичити се њиховом спремношћу да одговоре било којем изазову –истакли су из Савјета.
 
Свим припадницима Министарства унутрашњих послова и министру Драгану Лукачу Републичка странка Српске честитала је 30 година постојања МУП-а РС и нагласила да је поносна што је Полиција Српске, посебно у посљедњој деценији, израсла у високоорганизовану службу јавне управе, која грађанима у сваком тренутку може да гарантује темељна уставна права.
 
- Свакога дана увјеравате нас у вашу ефикасност и организованост. Показали сте да су примјена закона и одржавање реда основа за сигурно друштво. Не сумњамо да ћете наставити још јачу борбу против криминала и имати нулту толеранцију према онима који желе да наруше успостављени поредак – саопштено је из Савјета за безбједност и борачко-инвалидску заштиту Републичке странке Српске.