ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ПАТРИЈАРХОМ ПОРФИРИЈЕМ :: Semberija INFO ::

 

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ПАТРИЈАРХОМ ПОРФИРИЈЕМ


- Предсједник Србије Александар Вучић састао се синоћ са патријархом српским Порфиријем, који је предсједнику предочио своју иницијативу у вези са подршком избјеглицама из Украјине, саопштено је из службе за сарадњу с медијима предсједника Републике.
 
Патријарх је нагласио да су се Српска православна црква и њени вјерници у великој мјери ангажовали око помоћи људима са подручја захваћених ратним дејствима.
 
Предсједник Вучић је обећао додатно ангажовање државе како би избјеглице из Украјине добиле благовремену и адекватну помоћ.
 
Предсједник и патријарх разоварали су и о ситуацији на Косову и Метохији, а предсједник је информисао патријарха о посљедњим одлукама приштинског руководства, ситуацији у региону, као и о изазовима са којима се Србија суочава у свјетлу догађања у Украјини.
 
Партијарх Порфирије је детаљније обавијестио предсједника Вучића о нападима на Српску православну цркву и њену имовину, посебно на Косову и Метохији и нагласио да је важно очувати заједништво и јединство српског народа.
 
Предсједник и патријарх су се сагласили да је обавеза од највећег значаја очувати мир и стабилност, при чему на првом мјесту треба водити рачуна о националним и државним интересима у циљу очувања стабилне будућности грађана Србије, додаје се у саопштењу.

(ТАЊУГ)