ШЕРАНИЋ ПРИХВАТИО ОСТАВКУ КАЈКУТА (ВИДЕО) :: Semberija INFO ::

 

ШЕРАНИЋ ПРИХВАТИО ОСТАВКУ КАЈКУТА (ВИДЕО)


Foto
Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, прихватио је оставку директора Дома "Рада Врањешевић" у Бањалуци Владимира Кајкута и од сада ће овај дом бити под посебним надзором ресорног министарства.

- Кроз разговоре са комисијом, у смислу неких прелиминарних налаза, постоје елементи одређене одговорности који се вежу и за поступање директора као руководиоца установе. Влада доноси коначну одлуку о именовању и разрјешењу руководилаца у јавним установама - рекао је Шеранић.

Он је рекао ће Дом "Рада Врањешевић" бити под посебним надзором Министарства здравља и социјалне заштите с обзиром на то да ће нова особа која буде именована требати имати пуну подршку, сходно плану који ће се кроз препоруке издати о потпуном враћању свих активности које Дом има у цијелом систему.

- Ресорно министарство је у претходном периоду радило стручне надзоре према редовном и ванредном основу, сходно Закону о социјалној заштити. Министарство није истражни орган нити суди о нечему, него са аспекта стручности, организације и методологије рада припрема одређене извјештаје и цијени рад радних области социјалне заштите, као што је радило у претходном периоду и наставиће у наредном периоду - истакао је Шеранић.
 

Министар здравља и соцојалне заштите је напоменуо да је у оквиру цијелог овог случаја највећи интерес дјеце штићеника Дома "Рада Врањешевић", али прије свих штићеница за које се сматра да су биле жртве сексуалног насиља.

- Из тог разлога морамо да размишљамо, прије свега, о дјеци, а и о оним вриједним стручним радницима Дома "Рада Врањешевић" на које се такође баца одређена стигма - поручио је Шеранић.
Директор Дјечијег Дома "Рада Врањешевић" у Бањалуци Владимир Кајкут поднио је данас оставку након што су пријављени случајеви полне злоупотребе дјеце у овој установи.

(РТРС)