У БЕОГРАДУ ПАЛО ВИШЕ ОД 300 СТАБАЛА И 40 БАНДЕРА :: Semberija INFO ::

 

У БЕОГРАДУ ПАЛО ВИШЕ ОД 300 СТАБАЛА И 40 БАНДЕРА


У Београду је, усљед сњежних падавина, пало више од 300 стабала и 41 бандера јавне расвјете, "Електродистрибуције", "Телекома", што се никада није догодило, рекао је замјеник градоначелника Горан Весић.

Падавине за дан и по еквивалентне су мјесечним, због чега је велики број радника 24 сата ангажован на терену.  Због тешког снијега оборен је велики број стабала и бандера. Синоћ до 24 часа само градско предузеће “Зеленило” је интервенисало 205 пута, а данас је чак 505 захтјева – навео је Весић.

Он је рекао да је у Београду на терену 110 возила “Београд-пута”, 90 великих камиона и 20 мањих, као и 15 машина за утоваривање соли, те да око 300 радника “Београд-пута” ради дуже од 24 часа, тако да су ангажовани максимални капацитети.

– Улице првог приоритета, којима се креће јавни превоз, проходне су. Ноћас је бачено око 900 тона индустријске соли и око 400 тона мјешавине каменог агрегата и соли, што је и превентивно рађено прије снијега. Радници „Београд-пута“ урадили су велики посао, али и укупно 3.142 радника свих предузећа ангажованих на терену са 814 машина – додао је Весић.

Он је рекао да је најтежа ситуација у Обреновцу, гдје је отказан одлазак дјеце у школе јер нема гријања, али да се ради на рјешавању тог проблема.

Весић је апеловао да грађани очисте снијег испред својих зграда и пословних простора.

Српскаинфо