ФОНДУ ПИО РС ПОЗИТИВАН ИЗВЈЕШТАЈ ГЛАВНЕ СЛУЖБЕ ЗА РЕВИЗИЈУ :: Semberija INFO ::

 

ФОНДУ ПИО РС ПОЗИТИВАН ИЗВЈЕШТАЈ ГЛАВНЕ СЛУЖБЕ ЗА РЕВИЗИЈУ


Фонд за пензијско-инвалидско осигурање РС добио је позитиван ревизорски извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора РС у ком је наведено да финансијски извјештаји Фонда истинито и објективно приказују, у свим материјално значајним аспектима, финансијско стање имовине и обавеза на дан 31. децембар 2018. године. Директор Фонда Младен Милић је истакао да је Фонд  за прошлу годину остварио најбоље резултате пословању за све године постојања и рада.
 
-Остварили смо боље резултате рада у свим параметрима, а само наплата доприноса забиљежила је раст од осам одсто у односу на годину раније. Имали смо и два ванредна повећања пензија, а биљеже се и позитивни трендови у структури корисника”, рекао је Милић. На конферецији је било ријечи и о неблаговременој предаји података о плати уплатилаца доприноса за осигуранике путем обрасца М4 и 1002, за период од 1994. до 2017. године. 
 
-База података матичне евиденције осигураника и матичне евиденције корисника права су веома битне за Фонд, али нажалост, у протеклих 27 година за око 38. 000 нису поднесени М4 обрасци, што је била законска обавеза закључно са 31. децембром 2009. године. Захваљујући интегрисаном информационом систему одлучили смо да на званичној страници Фонда објавимо податак за уплатиоце доприноса и период за који недостају подаци. Мишљења смо да ћемо до 31. децембра 2019. године обезбиједити значајан број недостајућих података. Позивамо све уплатиоце доприноса да искористе ову могућност до краја године, јер за све који се не одазову позиву и не доставе податке, бићемо принуђени да покренемо радње код надлежних судских органа, рекао је Милић.