НАУЧНИ СКУП: НАУКА И НАСТАВА ДАНАС :: Semberija INFO ::

 

НАУЧНИ СКУП: НАУКА И НАСТАВА ДАНАС


На педагошком факултету у Бијељини данас је започео дводневни Научни скуп са међународним учешћем „Наука и настава данас“. Прије званичног отварања Научног скупа потписан је споразум о сарадњи између Педагошког факултета и Републичког педагошког завода. Споразумом је учвршћена досадашња сарадња ове двије институције која се тицала изналажења оптималних одговора на изазове који се намећу систему васпитања и образовања у нашем друштву.



- Ништа није природније од чврстих веза које постоје између наше двије институције. Данас потписаним споразумом те су везе додатно ојачане. Што се тиче садржаја споразума, њиме су дефинисана сва она начела која се неопходна за провођење Акционог плана који је усвојила Влада Републике Српске 2019. године и провођење Стратегије образовања која је већ у нацрту и која ће након, надамо се брзог усвајања важити до 2030. године“, рекао је др Предраг Дамјановић, директор Републичког педагошког завода Републике Српске.



Дводневни научно-стручни скуп биће прилика да стручна јавност мериторно расправља о иновацијама у наставним плановима и програмима за основне и средње школе као и о стављању већег значаја на аспект васпитања у области предшколског образовања.


Семберија инфо - И. Гутић