УБИЦА ЂОКИЋА СМИСЛИО „САВРШЕН ПЛАН“, ПА ОСТАВИО ПОЛИЦИЈИ КРУНСКЕ ДОКАЗЕ :: Semberija INFO ::

 

УБИЦА ЂОКИЋА СМИСЛИО „САВРШЕН ПЛАН“, ПА ОСТАВИО ПОЛИЦИЈИ КРУНСКЕ ДОКАЗЕ


Горан Џонић (59) пензионисани ватрогасац кога полиција терети да је због новца побио своје рођаке Горана, Гордану и Лидију Ђокић направио је неке грешке које ће га, највероватније, на суду скупо коштати, јер му прети казна доживотног затвора.

Горан Џонић (59), осумњичен да је хладнокрвно ливидирао своје рођаке Горана (57), Гордану /56) и Лифију Ђокић (25), мислио је да је сковао савршен план и да никада неће бити ухапшен, али се ту преварио. Иза себе је оставио и неке од доказа, иако се потрудио да полицији што више отежа посао.

Међу доказима до којих је полиција дошла је и жути скутер, који је пензинисани ватрогасац, као истражни органи претпостављају, користио при извршењу монструозног злочина. Иако се шпекулисало да је и скутер запаљен, као тела и аутомобил Ђокића, Џомић тај доказ није уклонио и може се испоставити да ће тај скутер имати одређену улогу у оптужници,

Џонић је иначе рожак убијених и био је упознат са њиховим кретањем и навикама. Осим тога, живео је у комшилуку мајке убијеног Горана, у селу Моравац. Горан Ђокић, који је у сефовима у аутомобилу увек са собом носио већу суму новца, давао је свом рођаку Џоићу да му понекад опере аутомобил, јер није имао поверење у ауто-раднике периониа. Тако је осумњичени за троструко убиство дошао до битних информација.

У ноћи између 25. и 26. септембра , Џонић је уграбио прилику да свој план спроведе у дело. Његови рођаци били су на ручку, а приликом повратка упали су у замку који је бивши ватрогасац припремио. Пошто их је ликвидирао, њихова тела је одвукао до сеоске дивље депоније, гдеје већ спремио нафту којом је полио тела и спалио их до непрепознатљивости. Потом је одвезо кола десетак километара даље и њих је спалио, а са лица места је побегао управо скутером.

Потрага за Ђокићима трајала је шест дана, док није пронађен прво спаљени аутомобил, а онда и лешеви који су прво идентификовани по накиту, а тек потом је то потврђено ДНК анализом. Полиција је одмах претпоставила да је мотив троструком убиства користљубље,, а инио се да је пљачка савршено испланирана. Џонић је испитиван, покушавао је да сакрије трагове, али је на крају пронађен и део новца за који полиција претпоставља да потиче из пљачке, 43.000 ева. Пошто се знало да је пензионисани ватрогасац имао финансијских потешкоћа, није могао да објасни одакле му толики новац и то у готовини.

Истрага се наставља, јер треба утврдити да ли је Џонић имао помагаче или је злочин извео сам. За тешко убиство из користољубља запрећена је казна доживотног затвора.
 
(nova.rs)