Вучић: Неопходни добри односи с Црном Гором :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Неопходни добри односи с Црном Гором


Фото - Спутник Србија

Предсједник Србије Александар Вучић данас је изјавио да упркос позиву није отишао у Црну Гору на устоличење митрополита Јоаникија којему је, како је рекао, честитао писмом у којем је нагласио неопходност поправљања односа с Црном Гором.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је у том писму говорио као одговоран предсједник који поштује неовисност и самосталност друге земље.

Вучић је казао да није разговарао ни са црногорским премијером Здравком Кривокапићем ни са потпредсједником владе Дританом Абазовићем и додао да су га поред регионалних медија напали и страни представници који су га оптужили да жели правити велику Србију преко цркве.

Оцијенио је како иза таквих напада стоји добро организирана кампања, која је овога пута снажнија и јача, јер неки људи тешко трпе политички пораз и не могу реагирати као часни државници због чега се, каже, понашају неодговорно на начин који им не приличи.

Вучић је притом нагласио како Србија није заинтересирана да руши неовисност било које земље у регији.

“Не интересирају нас никакви ратови ни сукоби, не зато што смо слаби, већ што смо довољно паметни да нас интересира економски просперитет. Србију једино занима економија, партнерство и сарадња с тим земљама”, казао је Вучић, преноси Тањуг.



​Фена / БХРТ