Честитка Републичке странке Српске поводом устоличења митрополита Јоаникија: Устоличење митрополита позив на љубав и разумијевање :: Semberija INFO ::

 

Честитка Републичке странке Српске поводом устоличења митрополита Јоаникија: Устоличење митрополита позив на љубав и разумијевање


Устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија позив је свим људима добре воље да сагледају вријеме у којем живимо и препознају исконске вриједности за које се залаже Српска православна црква, саопштено је из Републичке странке Српске.
 
- Ваше високопреосвештенство, у име РСС и српског народа у Бијељини и Републици Српској, честитамо Вам устоличење на Цетињу и желимо да нас у наредним годинама поведете јединим исправним путем - путем искрености, јединства, вјере у Бога и наде да ћемо на све размирице које нам други покушавају наметнути, одговарати љубављу и разумијевањем - поручили су из РСС.
 
У честитки је истакнуто да је манастир Светог Петра Цетињског данас био мјесто обнављања српске духовности и да са Цетиња треба да буде послата порука саосјећања и заједништва, а не порука разједињења.
 
- У Вама видимо ослонац за учвршћење темеља Српске православне цркве и желимо да Вам поручимо да је народ Републике Српске уз Црну Гору у овим тешким тренуцима. Сигурни смо да ће Ваша посвећеност, мудрост и одлучност бити довољни да уразуме оне који желе да остваре раздор међу Србима и да ћемо уз Божију помоћ кренути путем просперитета и заједничког напредовања - нагласили су из Републичке странке Српске.

Републичка странка Српске