УЛОЖЕНА ЖАЛБА НА НОВО РЈЕШЕЊЕ ЗА ПРИТВОР САВЧИЋУ :: Semberija INFO ::

 

УЛОЖЕНА ЖАЛБА НА НОВО РЈЕШЕЊЕ ЗА ПРИТВОР САВЧИЋУ


Foto: nezavisne
Миодраг Стојановић, адвокат генерала Миломира Савчића, изјавио је Срни да је уложио жалбу на ново рјешење Суда БиХ, који је, на приједлог Тужилаштва БиХ, његовом клијенту одредио притвор по основу опасности од бјекства јер је недоступан органима БиХ.

Суд је донио ово рјешење након што је одбио жалбу Стојановића на рјешење о притвору због кршења мјера забране контакта са медијима.

Прво рјешење о одређивању притвора Савчићу Суд БиХ донио је 9. августа због непоштовања изречених мјера забране којим му је забрањено контактирање са представницима штампаних и електронских медија о чињеницама које се односе на поступак који се води против њега, као и јавна обраћања у вези са овим поступком.

- Ја сам уложио приговор на ову одлуку коју је Суд БиХ одбио, а Тужилаштво је, прије него је дошло рјешење по мојој жалби за одређивање притвора, поднијело нови приједлог за притвор Савчићу, сада због опасности од бјекства - рекао је Стојановић.

Он је потврдио да је уложио жалбу и на ново рјешење које је Суд донио.

- Жалба на рјешење за одређивања притвора због кршења мјера забране контакта са медијима је одбијена. Донесено је ново рјешење о притвору јер је Савчић у међувремену недоступан државним органима. Будући да се није јавио полицији, испуњени су услови за притвор по основу опасности од бјекства. Суд је донио по том приједлогу ново рјешење, ја сам се на то жалио и сад чекам одлуку - навео је Стојановић.

Суд БиХ је 10. августа затражио расписивање међународне потјернице за Савчићем, оптуженим да је, у својству команданта 65. заштитног моторизованог пука при Главном штабу Војске Републике Српске, помагао у како се наводи,"геноциду у Сребреници у јулу 1995. године", након што га судски полицајци дан раније нису могли пронаћи на адреси неколико часова по одређивању притвора.
 
(РТРС)