Због врућине на пут кретати рано ујутро или увече :: Semberija INFO ::

 

Због врућине на пут кретати рано ујутро или увече


БИЈЕЉИНА - На већини путева у Републици Српској и ФБиХ услови за вожњу су повољни, а због високе дневне температуре возачима се и даље препоручује да на дужа путовања крећу рано ујутро или увече, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Ради предузимања неопходних безбједносних мјера поводом одржавања комеморативног скупа у Поточарима, од пет до 20 часова, забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне на дионицама магистралних путева Каракај-Власеница и Коњевић Поље-Братунац, те регионалног пута Братунац-Сребреница.

Поводом одржавања комеморативног скупа у Поточарима, данас до поноћи забрањује се превоз експлозивних материја на путевима Сарајево-Кладањ-Луке, Тузла-Кладањ-Луке и Тузла-Калесија-Цапарде. Забрањено је кретање теретним возилима тежим од 3,5 тоне.

У оквиру акције "Сребреница 2021" забрањује се превоз експлозивних материја у друмском саобраћају до поноћи на путним правцима Дрињача-Коњевић Поље-Милићи, Власеница-МЕЛ Луке, те на регионалним путевима Коњевић Поље-Братунац, Дрињача-Братунац, Братунац-Сребреница, Сребреница-Зелени Јадар.

Измијењен је режим саобраћаја на путним правцима на којима су у току радови: Тедин Хан-граница Републике Српске/ФБиХ/Криж, Котор Варош-Ободник, Дервента-Жировина, Клашнице-Горња Вијака, Добро Поље-Миљевина, Руданка-Добој, Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа.

Измијењен је режим саобраћаја на споју магистралних путева Добој-Добој (Пољице) и Руданка-Добој због изградње кружне раскрснице.

Због радова у тунелима Чемерно, Чељиговићи и Стамболчић, као и у тунелу Угар, на дионици магистралног пута Црна Ријека-граница Републике Српске (Угар), измијењен је режим саобраћаја.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона на дионици Козарац-Мраковица саобраћа наизмјенично, једном траком.

Због реконструкције раскрснице на магистралном путу Ивањска-Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај у насељу Рамићи, измијењен је режим саобраћаја.

У току су радови на изградњи кружне раскрснице на укрштању магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа, због чега је измијењен режим саобраћаја.


Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак (Клакар Доњи) од осам до 15 часова радним данима долази до обустава саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На магистралном путу Бијељина-Угљевик-Прибој од седам до 17 часова, због санације коловоза, саобраћа се успорено, једном саобраћајном траком.

Превоз вангабаритног терета кретаће се на дионицама путева: Станић Ријека-Каруше и међуентитетска линија Станић Ријека-Добој-Дервента-Гранични прелаз Брод, Кула-Лукавица, Каруше-Добој-аутопут-Бањалука-Приједор-Копривина, гранични прелаз Градишка-терминал Градишка-Александровац/пословна зона, Добој-Буковица мала -гранични прелаз Брод.

Због оштећења, на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса премашује 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза, за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн и за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Радови у тунелу Иван на путу Тарчин-Коњиц у ФБиХ привремено су обустављени и биће настављени сутра.

У тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица) током дана у функцији су обје траке. Од 20 до пет часова возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

Због радова на мосту на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Подлугови, саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

Радови се изводе у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија (дионици Симин Хан-Цапарде), гдје се саобраћај од 22 до шест часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Саобраћај се успорено, због радова, одвија и на дионицама Сребреник-Орашје и Столац-Хутово.

На граничним прелазима Делеуша и Хум јутрос је појачана фреквенција возила на излазу из БиХ. На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Гранични прелаз Козарска Дубица отворен је за међународни путнички саобраћај, али не и за теретна возила.

Срна / Глас Српске