СТЕФАНОВИЋ: СРПСКА ВОЈСКА - БЕДЕМ СТАБИЛНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

СТЕФАНОВИЋ: СРПСКА ВОЈСКА - БЕДЕМ СТАБИЛНОСТИ


Foto: RTRS
Министар одбране Србије Небојша Стефановић најавио је да ће припадници Војске Србије сутра на Пештеру у здруженој вјежби "Муњевити удар 2021" показати зашто су "сила способна да одговори на све изазове и најчвршћи бедем у заштити сигурности и стабилности отаџбине.

​- Чување отаџбине и нашег народа њихова је професија. Храброст, част, снажан дух и спремност одувијек су особине припадника Војске Србије и то су доказали небројено пута - навео је Стефановић на платформи "Фејсбук воч" уз видео-најаву вјежбе.

Он је истакао да је Војска Србије данас опремљена најсавременијом техником, борбеним системима и наоружањем.

На привременом полигону "Пештер", вјежбовне активности више од 2.300 припадника Војске Србије, у оквиру "Муњевитог удара 2021", сутра ће кулминирати здруженом вјежбом ојачане тактичке групе у извођењу нападне операције, саопштило је раније Министарство одбране.

На тој локацији вјежбу изводе јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде, уз употребу тенкова, борбених возила, артиљеријских система и оруђа, авиона, хеликоптера, даљински пилотираних ваздухоплова, ПВО система и наоружања пјешадијских и специјалних јединица.
 
(СРНА)