Кривокапић: За земљу без селективне правде и повлаштених :: Semberija INFO ::

 

Кривокапић: За земљу без селективне правде и повлаштених


ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер Здравко Кривокапић је, поводом 200 дана Владе, поручио да у овој земљи неће бити селективне правде и повлаштених, те да његова агенда није усмјерена против било кога, већ за бољу државу свих, у сваком кутку Црне Горе.

Он је нагласио да је Влада апсолутно опредијељена да Црна Гора буде прва сљедећа чланица ЕУ.


Кривокапић је подсјетио да је, када је 4. децембра преузео Владу Црне Горе, епидемија вируса корона била у јеку - са више од 10.000 активних случајева, а економија у никад већој рецесији, уз пад од 15,2 одсто.

“Након само 200 дана, добрим управљањем, епидемију смо ставили под контролу, од свјетског врха по броју заражених дошли смо до земље са трећином вакцинисане популације. Данас имамо само 288 активних случајева”, рекао је Кривокапић.

Он је указао да је јавни дуг Црне Горе само за три мјесеца смањен са 103 на 88 одсто бруто домаћег производа, што је, сматра, резултат за који су већини држава потребне године, саопштено је из Кабинета премијера Црне Горе.

“Влада је предложила, а парламентарна већина усвојила здрав и одговоран буџет за ову годину који ће омогућити оправак и стабилизацију економије. Успјели смо да овај буџет буде и социјални и развојни. У години социјалне правде, увели смо и дјечији додатак, а обезбиједили смо и бесплатне уџбенике за основце”, рекао је Кривокапић.

Кривокапић је појаснио да је то план ка одрживим рјешењима за подршку и помоћ породицама и дио пакета социјалних сервиса, које је Влада успоставила.

“Опорављамо економију, отварамо границе, спремно дочекујемо туристичку сезону, а свега три мјесеца након оснивања потпуно је функционална и нова национална авио-компанија Ер Монтенегрож/Air Montenegro/, навео је Кривокапић.

Он је рекао да је усвајањем Измјена и допуна спорног Закона о слободи вјероисповијести одмах након преузимања власти почела, како сматра, нова ера у којој су вјерска права и слободе потпуно заштићене, а цркве и вјерске заједнице слободне у вјерском животу - без мијешања извршних органа власти.

“Доказали само да испуњавамо обећања. Хоћемо очувану Црну Гору и рационално кориштење простора. Зато је Влада ставила мораторијум на детаљни урбанистички план Будва Центар и ДУП Бечићи. Ово је порука да опште благо Црне Горе ниједан појединац ни интересна група не може присвојити”, нагласио је Кривокапић.

Кривокапић је поручио да нема насилног отимања имовине, селективне правде и повлаштених.

“Подручје Парка природе Платамуни прогласили смо као прво заштићено морско подручје, што је и први корак у планирању простора мора. Креирамо нови приступ очувању простора Црне Горе”, поручио је Кривокапић.

​Срна / Глас Српске