Објављена временска прогноза до половине јуна :: Semberija INFO ::

 

Објављена временска прогноза до половине јуна


БАЊАЛУКА / САРАЈЕВО - Прогностички модели и даље не нуде озбиљнију промјену временских прилика у Босни и Херцеговини, будући да је атмосфера и даље нестабилна, наводе из Федералног хидрометеоролошког завода БиХ.

Првог дана јуна се у централним и сјеверним подручјима очекује облачно вријеме с кишом, а на крајњем југу преовладаваће промјењиво облачно уз више сунчаних интервала.

У јутарњим сатима и даље свјеже, у котлинама и дуж ријечних токова могућа је и краткотрајна магла.

Од сриједе, 2. јуна, стабилније. Прогнозира се промјењиво облачно и сунчано. Услови за појаву локалних пљускова су мали, али нису искључени.

У јутарњим сатима на сјеверу и даље свјеже, а током дана нешто топлије у односу на претходне дане. Минималне јутарње температуре варираће од 4 до 9 степени Целзијуса у сјеверним дијеловима, на југу земље до 15. Највише дневне температуре између 19 и 25 степени Целзијуса, у Херцеговини до 27.

У периоду од 7. до 14. јуна очекују се нестабилне временске прилике. У јутарњим сатима претежно сунчано, а у другом дијелу дана уз развој облачности могући су локални пљускови. Минималне температуре биће у распону од 10 и 15 степени на сјеверу, до 18 у Херцеговини. Максималне температуре кретаће се између 23 и 28 степени у сјеверним дијеловима, на југу Херцеговине до 31 степен Целзијуса.

Анадолија / Независне