Вучић жали што заинтересованост за вакцинацију није већа :: Semberija INFO ::

 

Вучић жали што заинтересованост за вакцинацију није већа


НОВИ САД - Предсједеник Србије Александар Вучић жали што у Србији не постоји већа жеља за вакцинацијом, али сматра да ће број вакцинисаних првом дозом данас прећи два милиона.

Вучић је рекао како се пуно грађана брзо пријави када држава даје новац, те навео податак да се за само 12 сати пријавило више од милион људи за помоћ државе од 60 евра.

Када је ријеч о лијечењу од ковида, Вучић је истакао да је у Србију стигло 20.000 таблета “регенерона”, који ће се користити поред лијека “бамланивимаб”, који је већ у употреби.

На питање како побољшати одзив грађана на вакцинацију, Вучић је рекао да ће бити потребно да се иде код људи, у села, тржне центре, на свако мјесто да им се понуди вакцина.

“Није добро што не постоји већа жеља за вакцинацијом код становништва”, рекао је Вучић новинарима у Новом Саду послије свчеаности на којој је положен камен темељац за изградњу прве ковид болнице у Војводини.

Он је напоменуо да су поједини чланови Кризног штаба тражили да се иде са позитивном дискриминацијом вакцинисаних, али да је оцијенио да је то сувише проблематично.

Вучић сматра да ће нова ковид болница у Новом Саду значајно повећати капацитете за пацијенте заражене вирусом корона, те је радницима пожелио срећан почетак радова.

Осим Вучића, свечаности полагања камена темељца на Мишелуку, дијелу Новог Сада на сремској обали Дунава, присуствовали су и министри Златибор Лончар и Небојша Стефановић, предсједник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Процијењени рок за завршетак градње нове ковид болнице је 1. септембар, када би и први пацијенти требало да буду смјештени у њој.

Срна / Глас Српске