ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК СЕ САСТАО СА ХРВАТСКИМ МИНИСТРОМ ВАЊСКИХ ПОСЛОВА ГРЛИЋЕМ РАДМАНОМ :: Semberija INFO ::

 

ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК СЕ САСТАО СА ХРВАТСКИМ МИНИСТРОМ ВАЊСКИХ ПОСЛОВА ГРЛИЋЕМ РАДМАНОМ


Високи представник, Валентин Инцко, састао се данас у Сарајеву са хрватским министром вањских и европских послова Горданом Грлићем Радманом. Високи представник Инцко и министар Грлић Радман разговарали су о свеукупној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини. Високи представник је информирао министра Грлића Радмана о статусу проведбе Дејтонског мировног споразума те дијелом и о његовом предстојећем извјештају Вијећу сигурности УН.



„Они који су задужени за политичке процесе у Босни и Херцеговини морају изградити осјећај хитности и одговорности у рјешавању потреба грађана и у провођењу неопходних реформи. Бројни пријатељи из међународне заједнице помоћи ће Босни и Херцеговини да превлада све препреке у интеграционим процесима, али домаћи политички актери се морају придружити напорима међународне заједнице“, рекао је високи представник.

Високи представник Инцко захвалио је министру Грлићу Радману на свим конструктивним корацима које је Република Хрватска направила у односу према БиХ на њеном путу европских интеграција.

ОХР