БИЈЕЉИНА : КИША, ПОПОДНЕ ПРЕСТАНАК ПАДАВИНА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА : КИША, ПОПОДНЕ ПРЕСТАНАК ПАДАВИНА


У Републици Српској јутро и током дана кишовито, поподне престанак падавина. У Бијељини је у 7,00 часова измјерено 9, највиша дневна температура ваздуха до 12 степент.

Јутро облачно са кишом у већини предјела, јачом на западу и сјеверу, на југу са пљусковима.
 
Током дана остаје кишовито, на линији фронта и са пљусковима и грмљавином. На сјеверу слабљење падавина и дјелимичан престанак, а у централном појасу ће бити слабе кише. Уз притицање хладнијег ваздуха по висини, на планинама на западу а затим на истоку, киша ће прећи у сусњежицу и снијег, те ће се на већим висинама снијег почети задржавати при тлу.
 
Поподне се зона падавина сели према истоку, а у већини осталих предјела падавине јењавају и постају ређе, а на западу и сјеверу дјеломично ће разведравати.
 
Увече и у ноћи у планинама крајњих источних и југоисточних предјела високе Херцеговине, биће и даље услова за сусњежицу и снијег.
 
Вјетар на сјеверу умјерен, током ноћи, пријеподнева и дијела дана у Семберији и јак сјеверни, а у јужној половини земље слаб и промјењљив. Током дана и послеподне у планинама и Херцеговини умјерен до јак сјеверац.
 
Минимална температура од 7 ° Ц до 12 ° Ц, на планинама од 3 ° Ц.
 
Највиша дневна 7 ° Ц до 12 ° Ц, на југу до 15 ° Ц, на планинама од 1 ° Ц.  Према вечери израженији пад температуре.

(Бијељина Данас / РХМЗРС)