​ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА: ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА :: Semberija INFO ::

 

​ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА: ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА


На подручју Града Бијељина епидемиолошка ситуација је погоршана, а из Дома здравља Бијељина апелују на становништво да ситуацију схвате озбиљно и да се придржавају епидемиолошких мјера. Директор ове здравствене установе примаријус др Данијела Ђукин каже да су све три ковид амбуланте у функцији и да је све већи број грађана који се јављају у ковид амбуланте.

- Запослени Дома здравља су максимално у служби заштите здравља грађана, али то се не може чинити ако се само једнострано размишља. Молим грађане да ситуацију схвате озбиљно и да поштују мјере, јер здравље мора бити на првом мјесту. Уколико се оглушимо о молбе, доћи ћемо у ситуацију да се отвара и четврта ковид амбуланта, а то није сценарио који нам је потребан. Од 18 тимова за вакцинацију, три смо морали повући како бисмо обављали прегледе пацијената“, каже прим. др Ђукин. Она подсјећа да је од 11. марта кренула и имунизација становништва, те да је до данас вакцинисано више од 1.500 грађана, а ревакцинација почиње 1. априла.

- Интресовање за вакцину је велико и ово треба да буде додатни мотив да се придржавамо мјера како не бисмо угрозили процес имунизације“, рекла је прим. др Ђукин.

​Семберија инфо