МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ ПРИМИО ВАКЦИНУ У ДОМУ ЗДРАВЉА У СОКОЦУ :: Semberija INFO ::

 

МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ ПРИМИО ВАКЦИНУ У ДОМУ ЗДРАВЉА У СОКОЦУ


Foto: Srna
Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом примио је данас вакцину против вируса корона у Дому здравља у Сокоцу и апеловао да се сви људи вакцинишу, наводећи да је имунизација једини начин да се стане у крај епидемији.

Митрополит Хризостом рекао је новинарима да је вакцинација неопходна у овом моменту и да треба да буде обавезна за сваког грађанина, јер ће им гарантовати да слободу кретања и нормалан рад.

- Бог је дао човјеку све што је потребно, па чак и вакцине. Није то измишљотина него само пронађени лијек у творевини Божијој и зато су вакцине једно средство да се уклони оно што се појављује као болест - навео је митрополит дабробосански.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица нагласио је, након што је примио вакцину против вируса корона, да је имунизација примарни задатак за цјелокупну заједницу да би се становништво вратило раду и нормалном животу.
Он је захвалио митрополиту Хризостому, који је као становник општине Соколац, својим примјером показао да људи одређене животне доби треба да се вакцинишу.

- Позивам становнике општине Соколац да се у што већем броју пријаве за имунизацију, јер се у наредним данима очекује још доза вакцина у Српској и БиХ - рекао је Бјелица и поново апеловао да се становништво придржава свих епидемиолошких мјера и наредби које су донијели Републички и Општински штаб за ванредне ситуације.

Директор Дома здравља у Сокоцу Адријана Станар рекла је да су прве вакцине за становништво велики догађај за ову локалну заједницу и саму здравствену установу.

Она је изразила задовољство што су митрополит Хризостом и начелник општине данас заједно са запосленима у овој установи послали поруку становништву да је имунизација неопходна и једини начин за превазилажење епидемије.

Станарева је рекла да је и она данас примила вакцину и да је до сада имунизацији приступио 21 радник Дома здравља на Сокоцу, те додала да ће данас вакцине "Спутњик" примити и радници Специјалне болнице за психијатрију и Завода за форензику у Сокоцу.

Станарева је подсјетила да су јуче у соколачком Дому здравља "Др Љубомир Ћеранић" добили фрижидер за чување вакцина против вируса корона.
 
(СРНА)