Затворили велике трговине у РС: Слиједе гужве, храна ће пропадати :: Semberija INFO ::

 

Затворили велике трговине у РС: Слиједе гужве, храна ће пропадати


БАЊАЛУКА - Одлуком инспекције, затворене су бројне велике трговине храном у Српској, због чега се очекује колапс на тржишту, будући да ће у мањим трговинама доћи до огромних гужви.

Подсјетимо, на посљедњем засиједању Републичког штаба за ванредне ситуације донесена је одлука да не смију радити тржни центри, а слична је одлука донесена и прошле године, с тим што је тада појашњено да се то не односи на трговине храном.

Сада је то изостављено из одлуке, а трговци су већ данима упозоравали да ће то изазвати конфузију на терену, али нису наишли на разумијевање.

"Синоћ је инспекција зашла и представницима великих трговина храном дала инструкцију да те објекте затворе, или ће бити запечаћени. На тај начин дошло се до ситуације да су купци, умјесто да купују у тим великим трговинама, гдје је довољно простора за физичку дистанцу, приморани да одлазе у куповину у мале трговине", појашњавају извори "Независних".

Како додају наши саговорници, већ јутрос су у неким мањим трговинама почеле да се стварају гужве, а већ до краја дана, када крене ударна набавка, очекује се колапс. Новонастала ситуација имаће још један негативан ефекат.

"Тим великим трговачким ланцима залихе иначе стоје у великим маркетима, тако да пријети опасност да огромне количине меса, воћа, поврћа и млијечних производа у наредним данима пропадну", рекао је извор "Независних".

Независне новине