Цвијановић: Надам се да су мјере пролазне, резултат зависи од наше дисциплине :: Semberija INFO ::

 

Цвијановић: Надам се да су мјере пролазне, резултат зависи од наше дисциплине


БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да се Српска, као и цијели свијет, суочава са тешким периодом усљед пандемије вируса корона, те да су здравствени радници на измаку снага и да и они, осим тешкоћа на послу, имају своје породице и своје животне проблеме.

Цвијановићева је подсјетила да су управо они данас давали изјаве и прије протесног скупа угоститељских радника да би указали на то колико им је тешко.

"Надам се да су ове мјере пролазне, желимо да овладамо здравственом кризом јер је здравство у претешкој ситуацији. Од наше дисциплине зависиће и резултат ове борбе. Институцијама је у интересу да привреда ради, према томе ове мјере су биле изнуђене", нагласила је Цвијановићева, захваливши свима на разумијевању.

На питање Срне да прокоментарише протестно окупљање угоститеља и фризера испред Палате Републике у Бањалуци да би изразили незадовољнство новим епидемиолошким мјерама, Цвијановићева је истакла да нема ништа против да грађани показују своје незадовољство, мада је данашњи протест изашао ван свих препоручених епидемиолошких мјера.

"Оно што га сврстава у домен неприхватљивог јесу непримјерена скандирања. Шта непримјерено скандирање има са пандемијом и мјерама или ако се у позиву на протесте потписујете паролом коју је неко користио у изборној кампањи", упитала је предсједник Српске.

Она је констатовала да томе није мјесто у тешкој борби за људске животе и глобалној пандемији, јер је то онда политичка акција.

Предсједник Српске је нагласила да жели да сви заједно што прије изађемо из кризе и да људи престану умирати због овог вируса.

Она је навела да је због вируса корона у Републици Српској умрло око 2.500 људи, упитавши зар то није довољно упозорење?

"Тај број, примјера ради, одговара величини неке од мањих општина у Српској, попут Трнова, Калиновика или Берковића", истакла је Цвијановићева.

Предсједник Републике је изразила жељу да се здравствени радници коначно одморе, да привреда неометано ради и да се што прије сви вратимо нормалном животу.

Срна / Независне