Пријавите се за доставу рачуна за порез на непокретности на мејл адресу :: Semberija INFO ::

 

Пријавите се за доставу рачуна за порез на непокретности на мејл адресу


Пореска управа Републике Српске позива пореске обвезнике-власнике непокретности

Пријавите се за доставу рачуна за
порез на непокретности на мејл адресу
 
Пореска управа Републике Српске позива пореске обвезнике-власнике непокретности да искористе могућност достављања пореских рачуна за порез на непокретности на адресу електронске поште и тако једноставније и брже извршавају своје обавезе.

Да би остварили ту могућност, порески обвезници-власници непокретности треба да попуне и потпишу образац сагласности за достављање пореских аката и доставе га Пореској управи РС. Образац сагласности и стручно упутство за давање сагласности за достављање пореских аката електронском поштом постављени су на интернет страници Пореске управе РС, у секцији Непокретности. Како би пореским обвезницима-власницима непокретности додатно олакшали могућност пријаве за доставу рачуна на мејл адресу, Пореска управа РС ће по један примјерак сагласности послати заједно са пореским рачуном за порез на непокретности за 2021. годину, чија дистрибуција почиње крајем марта.

Процедура је веома једноставна, порески обвезник-власник непокретности треба да попуни образац сагласности, наведе своју мејл адресу и да лично или поштом достави попуњен и потписан образац надлежној подручној јединици Пореске управе РС. Они који се одлуче за ову услугу по добијању пореског рачуна на мејл адресу имају обавезу да са свог мејла потврде пријем и ту се завршава комплетна процедура.

Ова услуга Пореске управе је наставак активности на поједностављењу процедура и дигитализацији процеса у овој институцији, са циљем да порески обвезници на лакши, бржи, једноставнији и јефтинији начин извршавају своје пореске обавезе, односно да Пореска управа РС буде јоше ефикаснији сервис грађана. Ова могућност је посебно корисна за пореске обвезнике-власнике непокретности из Републике Српске, који живе или раде у иностранству, а који од сада своје пореске рачуне могу добијати на мејл адресу, те правовремено измирити своје обавезе и на тај начин избјећи евентуалне санкције. Поред тога, прихватање оваквог вида комуникације са Пореском управом РС је посебно важно у условима пандемије корона вируса, када се препоручује избјегавање физичког контакта људи.

Пореска управа Републике Српске