„Ил Манифесто”: Бајден вријеђа Путина, иза тога се крије „рат гасоводима“ :: Semberija INFO ::

 

„Ил Манифесто”: Бајден вријеђа Путина, иза тога се крије „рат гасоводима“


РИМ - Лист „Ил Манифесто” тврди да се иза пријетећих и увредљивих ријечи, које је амерички предсједник Џозеф Џо Бајден упутио руском предсједнику Владимиру Путину, крије у ствари „рат гасоводима”.

Циљ је јасан, пише лист, а то је да се минира уговор о испоруци руског гаса Њемачкој и Европи и замјени америчким, чак и ако буде коштао више.

-Бајден користи рејчник хладнога рата да би наштетио Русији и њеним приходима од извоза гаса и нафте, а ми морамо бити дио те игре - тврди лист.

„Ил Манифесто” подсјећа да је управо када је Бајден назвао Путина убицом, Стејт департмент објавио на својм сајту да је „Гасовод Сјеверни ток између Русије и Њемачке лош посао за Њемачку и Украјину, као и за цијелу Европу, јер дијели њене државе и слаби европску енергетску стабилност”.

У објави Стејт Департмента је и „ултиматум компанијама које раде на гасоводу Сјеверни ток, да одмах напусте посао иначе ће бити стављене на америчку црну листу, а то значи, тврди новина, да ће им бити онемогућено да раде са фирмама или врше трансакције путем америчких банака.

Укратко, биће стављене ван закона као што се догодило са Ираном, Кубом и Венецуелом, подсјећа лист.

-Јасно је да су оне земље који желе да остану дио атлантске алијансе и буду амерички партнер, третирани као кметови - пише лист „Ил Манифесто”.

Танјуг / Глас Српске