Ковид болнице у Бијељини: Од данас дуплиран рад медицинског кадра :: Semberija INFO ::

 

Ковид болнице у Бијељини: Од данас дуплиран рад медицинског кадра


На лијечењу у ковид болницама у Бијељини су 62 болесника, од којих двије трећине има тешку клиничку слику. На респиратору је 15 обољелих, а 33 је на кисеоничкој терапији. У току јучерашњег дана била су три пријема. На јутрос одржаном састанку Кризног штаба Болнице ,,Свети врачеви’’ оцијењено је да је у протекле двије седмице дошло до знатног погоршања стања у ковид болницама’’, наводе из ове здравствене установе.  
 
- Посебно забрињава чињеница да велики број  хоспитализованих болесника има тешке клиничке слике и да су међу њима све чешће и млађе особе”, закључено је на састанку Кризног штаба.

На основу јучерашње одлуке Кризног штаба Болнице, од данас је дуплиран кадар у ковид болницама и појачане су мјере на сузбијању и спречавању ширења интрахоспиталних инфекција у Болници. Апелујемо на све да се стриктно придржавају прописаних мјера заштите од вируса корона, јер само одговорним понашањем сваког појединца можемо спријечити даље погоршање епидемиолошке ситуације у нашем граду’’, упозоравају из бијељинске болнице.

​Семберија инфо