Након сједнице Предсједништва ДНС-а у Бијељини: ДНС се залаже за политику бриге о људима :: Semberija INFO ::

 

Након сједнице Предсједништва ДНС-а у Бијељини: ДНС се залаже за политику бриге о људима


Предсједништво ДНС-а на данашњој сједници у Бијељини донијело је одлуку о изради економског програма “За нашу Српску” у чију израду ће се укључити стручњаци који су школовани на најпрестижнијим универзитетима свијета, изјавио је Ненад Нешић, предсједник Демократског народног савеза на конференцији за штампу у Бијељини.



“У наредним мјесецима ДНС ће изаћи пред грађане са реалним економским програмом који ће бити предуслов сарадње и формирања власти након промјена. Политиком промјена не бавимо се ради празних прича, потрошених дана, обећања и препуцавања, већ желимо да потенцијале Републике Српске искористимо за веће плате, свеукупни бржи развој, очување наших села, за боље образовање и заустављање тренда одласка младих људи из РС”, изјавио је Нешић.

Он је том приликом нагласио да се ДНС залаже за политику бриге о људима, да здравље грађана свима треба да буде на првом мјесту, што је ДНС потврдио и начином како је приступио рјешавању проблема које је изазвала пандемија вируса корона, као и залагањем да ентитети директно набављају вакцине од произвођача и да се њиховој цијени приступа одговорно и домаћински. 



“Предсједништво је анализирало и поновљене локалне изборе у Добоју. Избори су дефинитивно потврдили да град Добој представља град случај. Чињенице говоре да су разлике у гласовима које је добила владајућа странка на овим и претходним изборима огромне”, рекао је Нешић, истичући да је то потврда изборних нерегуларности којима власт не смије прибјегавати, уколико себе жели звати демократском.

Нешић је изјавио да ће ДНС у наредном периоду ефикасније, конкретније и организованије наступати на политичкој сцени, нагласивши да се промјене неће десити  саме од себе, већ да опозиција мора озбиљно прионути на посао.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић