БОРЕНОВИЋ: Честитка поводом Дана државности Србије :: Semberija INFO ::

 

БОРЕНОВИЋ: Честитка поводом Дана државности Србије


Предсједник Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић, честитао је предсједнику Александру Вучићу и свим грађанима Дан државности Србије.
 
У писму честитке упућеном Вучићу, Бореновић наводи да је Дан државности од великог значаја за све у Србији, али и сваког Србина, гдје год да живи:
 
„Дан када обиљежавамо подизање Првог српског устанка подсјећа на слободарски дух и храброст нашег народа. Усвајање Сретењског устава, првог модерног и за то вријеме либералног Устава Кнежевине Србије, говори о нашој тежњи за стварањем и чувањем демократског друштва и институција. Од тих дана, Србија је прошла дуг пут, од поробљене земље, преко ратова и других недаћа, до онога што је данас – слободна и демократска држава. У Србији се на Сретење 2021. године сусреће све оно чему су тежили и устаници 1804. године и творци Устава 1835. године: слобода, правда, национална еманципација и демократско уређење“, наводи се у честитки.
 
Бореновић се захвалио Вучићу за сву подршку и помоћ Републици Српској и, како је навео, искрену тежњу ка снажнијем повезивању нашег народа с обје стране Дрине.
 
Информативна служба ПДП-а