ЧЕКА НАС ПРОМЈЕНА ВРЕМЕНА: Сутра облачно са пљусковима и грмљавином :: Semberija INFO ::

 

ЧЕКА НАС ПРОМЈЕНА ВРЕМЕНА: Сутра облачно са пљусковима и грмљавином


У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује облачно вријеме са кишом, а на југу пљускови са грмљавином.

Ујутро ће бити претежно облачно са кишом у већини крајева, на југу са пљусковима, грмљавином и мјестимично обилнијим падавинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана на сјеверу ће бити периода сувог и сунчаног времена, с температуром у мањем паду, али и даље изнад просјека.

Касније послије подне и увече могуће је дјелимично разведравање, а у току ноћи са повременом кишом на југу и југозападу.

Дуваће вјетар умјерен, средином дана појачан, југозападни.

Минимална температура ваздуха биће од четири до 10, на планинама око један степен, док ће највиша дневна бити од осам до 14, на сјевероистоку до 16, а на планинама од три степена Целзијусова.

Слаба до умјерена киша очекује се у већини крајева и у уторак, 9. фебруара, на југу пљускови и обилније падавине. У току ноћи могуће је дјелимично раслојавање облачности.

Минимална температура ваздуха биће од два до осам, на планинама око нула, а највиша дневна од шест до 11, на сјевероистоку до 13, на планинама од два степена Целзијусова.

У сриједу, 10. фебруара, током дана се очекује јачање облачности са запада, које доноси кишу, а на југу пљускове. У току ноћи на четвртак пад температуре и провијавање снијега на планинама, али га може бити и у нижим крајевима.

Минимална температура ваздуха биће од два до осам, на планинама око нула, а највиша дневна од шест до 11, на сјеверу дo 15, а на планинама од три степена Целзијусова.

Сусњежица и снијег могући су у већини крајевa од четвртак, 11. фебруара, а њихово слабљење се очекује током дана и предвече.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од минус три до четири, на југу и истоку око седам, а највиша дневна од минус три до четири, а на југу до девет степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас је умјерено до претежно облачно вријеме, а у вечерњим часовима очекује се киша.

Натоплије данас у 13.00 часова било је у Бањалуци, Приједору и Санском Мосту гдје је измјерен 21 степен Целзијусов.

Температуре у осталим мјестима: Бјелашница нула, Чемерно осам, Вишеград и Калиновик 10, Гацко и Хан Пијесак 11, Рудо 12, Србац 13, Бијељина, Зворник, Мраковица и Соколац 14, Мркоњић Град, Шипово, Бугојно, Груде и Мостар 15, Сарајево, Билећа и Фоча 16, Требиње и Неум 17, Градачац, Тузла и Рибник 18, Зеница 19, те Бихаћ, Добој, Нови Град и Сребреница 20 степени Целзијусових.

​Срна / Инфо Бијељина