Бајден честитао Вучићу Дан државности :: Semberija INFO ::

 

Бајден честитао Вучићу Дан државности


БЕОГРАД - Амерички предсједник Џозеф Бајден честитао је Дан државности Србије предсједнику Александру Вучићу, те поручио да САД, имајући у виду 140 година партнерства двије земље, остају трајно посвећене унапређењу економске сарадње, регионалне стабилности и демократских вриједности.

Бајден је навео да САД и даље остају непоколебљиве у подршци Србији у погледу европских интеграција.

“Пружамо вам подстицај да и даље предузимате тешке кораке ка постизању тог циља, укључујући увођење неопходних реформи и постизање свеобухватног споразума о нормализацији са Косовом, које је фокусирано на међусобно признање”, поручио је Бајден у честитки коју је упутио Вучићу.

Он је навео да се снага односа двије земље темељи на дубокој историји веза између два народа који су ратовали као савезници у оба свјетска рата, саопштено је из Службе за сарадњу са медијима предсједника Србије.

Бајден је навео и како веома цијене велики допринос који су Срби дали америчком друштву у многим областима, а указао је и да САД цијене и блиску сарадњу у борби против пандемије вируса корона.

“Радујем се сарадњи са Вама на продубљивању пријатељских веза између наших земаља и јачању односа између Србије и САД. Вама и народу Србије желим да радосно прославите свој празник”, наводи се у Бајденовој честитки поводом 15. фебруара Дана државности Србије. 

Срна / Глас Српске