САСТАНАК РУКОВОДСТВА ОПОЗИЦИЈЕ У СРПСКОЈ: ПОДРЖАЋЕМО ГРУЈИЧИЋА У СРЕБРЕНИЦИ, А У ДОБОЈУ КАНДИДАТА ОПОЗИЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК РУКОВОДСТВА ОПОЗИЦИЈЕ У СРПСКОЈ: ПОДРЖАЋЕМО ГРУЈИЧИЋА У СРЕБРЕНИЦИ, А У ДОБОЈУ КАНДИДАТА ОПОЗИЦИЈЕ


На састанку руководства опозиционих странака у Републици Српској, СДС, ДНС и ПДП, одржаном у Бијељини, договорено је да ће на поновљеним изборима у Сребреници подржати кандидата Младена Грујичића, а у Добоју ће подржати заједничког кандидата опозиције.

На конференцији за новинаре, Мирко Шаровић, предсједник СДС је рекао да је жеља опозиције у Републици Српској да сваким даном, буде све већи број опозиционара, јер, како је нагласио, „припремају се да мијењају стање у Републици Српској на општим изборима 2022. године“.

Према његовим ријечима, састанци опозиције биће одржавани у континуитету, а на следећем састанку, планираном у фебруару, биће присутан и Небојша Вукановић.

Лидер ПДП Бранислав Бореновић је нагласио да су одлучни у намјери да мијењају стање у Републици Сарпској. Бореновић је нагласио да опозиција жели снажне институције и очување ресурса, а истакао и потребу промјене изборног закона и дјеловања јавног телевизијског сервиса.

Ненад Нешић, предсједник ДНС истакао је задовољство што присуствује састанку опозиције, јер имају заједнички циљ, а то борба за промјене у Републици Српској.

Семберија инфо