Саопштење за јавност - Изабрана нова предсједница Форума жена :: Semberija INFO ::

Саопштење за јавност - Изабрана нова предсједница Форума жена

У Зворнику је одржан састанак руководства Форума жена Партије демократског прогреса које је изабрало нову предсједницу, Марину Благојевић са Пала.

Предсједник ПДП, Бранислав Бореновић, каже да Форум жена има велики значај за ПДП:

„Избор нове предсједнице Форума жена је наставак освјежавања и уношења нове енергије у рад партије. Од њих очекујемо озбиљне политичке иницијативе како на локалном, тако и на републичком нивоу. Предсједница Форума жена је по Статуту партије члан Предсједништва ПДП-а који равноправно учествује у доношењу одлука, а од остатка руководства и мене као предсједника постоји пуна подршка за реализацију свих планова и активности. Сигуран сам да ће Форум жена бити још препознатљивији у наредном периоду и дати значајан доприност побједи 2022. године“, рекао је Бореновић.

Марина Благојевић, новоизабрана предсједница Форума жена ПДП-а каже да је ова организација припремила низ квалитетних иницијатива које ће бити предложене кроз локалне парламенте, као и Клубове посланика у НСРС и ПД ПС БиХ:

„Врата ПДП-а су отворена за политичко учешће жена и кроз Форум жена, али и друге органе партије, гдје можемо остварити пун политички потенцијал и реализовати многе квалитетне приједлоге. Жене у ПДП-у нису само квота и нећемо се бавити темама које су препознате као искључиво 'женска питања', него ће наш политички допринос бити у пуном капацитету“, каже Благојевићева.

Благојевић најоштрије осуђује политички мотивисане нападе појединих политичких лидера који се огледају у задирање у приватни живот жена на јавним функцијама, а који су посебно актуелни претходних дана.
С поштовањем,

Информативна служба ПДП-а