Захтјев за смјену Савјета министара није прошао :: Semberija INFO ::

 

Захтјев за смјену Савјета министара није прошао


САРАЈЕВО - Предстaвнички дом Парламентарне скупштине БиХ није данас подржао смјену Савјета министара. Од 40 посланика за смјену је гласало 13, против 24, док су три била суздржана.

Предлагачи захтјева за иницирање гласања о смјени су посланици Наше странке Предраг Којовић, Аида Баручија, Мирјана Маринковић Лепић, Дамир Арнаут и СДП-а Нермин Никшић, Саша Магазиновић, Зукан Хелез и Нада Младина

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија захвалио је данас посланицима већине у Парламентарној скупштини БиХ која је подржала актуелни сазив Савјета министара и која је одбацила захтјев опозиције за његову смјену.

"Данас смо у парламенту БиХ чули много тога од представника опозиције, али највећи дио њихове расправе био је неаргументован", рекао је Тегелтија новинарима у Сарајеву.

Према његовим ријечима, такво понашање опозиције је и било очекивано и није никакво изненађење, али је свакако изненађујући био тон дискусија неких од посланика у Представничком дому који су износили паушалне и неаргументоване оцјене о раду актуелног сазива Савјета министара и његових чланова.

Срна / Глас Српске