БИЈЕЉИНА: СРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН РЕПУБЛИКО СРПСКА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: СРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН РЕПУБЛИКО СРПСКА


- Борци Републике Српске с поносом славе Дан Републике Српске, срећни што смо своји на своме. Многи од нас бораца, крвљу смо натопили темеље наше Републике и најзаслужнији смо за њено постојање и одбрану. Будућим генерацијама поручујем да на млађима свијет остаје и да никад не забораве шта се дешавало деведесетих година, рекао је предсједник Борачке организације града Бијељина Миодраг Стевановић и поручио да се Република Српска мора чувати, јер то је једини начин опстанка српског народа на овим просторима.



- Сигурно знамо да српски народ на овим просторима слободно живи само у оном дијелу који је пушком одбранио, а то се зове Република Српска”, рекао је Стевановић.



Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић честитао је 29.-ти рођендан  Републике Српске.



- Наша обавеза је да чувамо Републику Српску, да поштујемо њене темеље који су натопљени крвљу наших бораца и оним највреднијим, а то су животи наших најбољих синова. Република Српска гарант је опстанка српског народа на овим просторима и гарант наше будућности. Деведесетих година патриотизам је био стварање Републике Српске, а данас је патриотизам стварање амбијента у којем ће људи остајати на овим просторима и да нас буде сваким даном све више”, рекао је градоначелник Петровић. Он је нагласио да је идуће године јубилеј, односно 30 година постојања Републике Српске.

- Надам се и вјерујем да ћемо до тада изаћи из ове пандемије и да ћемо Дан Републике Српске прославити на много свечанији начин”, поручио је Петровић.



Цвијеће и вијенце на Градском тргу испред спомен обиљежја борцима погинулим у протеклом рату положили су градоначелник, предсједник Скупштине Града, посланици на нивоу РС и БиХ, Борачке организације, представници Оружаних снага БиХ, ПУ Бијељина, као и представници удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата.

Семберија инфо - Текст и фото: О. Стјепановић