Уједињена Српска: Не смијемо заборавити оне који су уткали себе у темеље РС :: Semberija INFO ::

 

Уједињена Српска: Не смијемо заборавити оне који су уткали себе у темеље РС


Фото - Независне новине
Синиша Видовић, замјеник предсједника Уједињене Српске, рекао је да је сигуран да сваки грађанин Републике Српске осјећа љубав и понос према својој Републици.

“Та љубав и понос има свој датум и дан а то је 9. јануар. На 9. јануар не смијемо да заборавимо оне који су уткали себе у темеље Републике Српске, погинуле борце, рањене, а никако не смијемо да заборавимо на оне који данас тамнују у бјелосвјетским казаматима утамничени од стране оних који од почетка роваре против Републике Српске”, казао је Видовић на конференцији за новинаре након предсједничког колегија.

Истакао је да поручују, да ће Република Српска остати увијек уједињена, несаломљива и поносна и да ће застава Републике Српске да се вијори ма са које стране вјетар дувао.

“Због разних иницијатива које су се појавиле у нашим медијима, као нпр. захтјев да се истакне застава БиХ на зграду општине Бањалука, ми упућујемо позив да се одговори на нашу иницијативу коју смо упутили прије годину дана да се у Бањалуци подигне споменик Краљу Петру Ослободиоцу и да се врати двоглави орао на зграду Банског двора који је поставио Бан Милосављевић. Разлог томе је што ми желимо да се угледамо на Београд и Нови Сад, да радимо на инвестицијама  и новим радним мјестима, склапању нових пријатељстава, а не на Сарајево. На град у којем се у року од мјесец дана 3 пута пали српска кућа. Само зато што је српска. Или нпр. Сански Мост гдје су нападнути отац и син и одузета им застава. Значи да им смета све што је српско”, рекао је Видовић.

Додао је да неће дозволити да “нам моралишу људи који су одговорни за напад на Предсједника Србије, они још нису нашли за сходно да пронађу и казне починиоце напада”.

“Осврнуо бих се и на наше људе у дијаспори. Цијела 2020. година је била тешка за наш народ у дијаспори. Јако дуго наши најмилији нису могли да нам дођу. Видјели смо на дјелу колико смо слаби кад смо једни без других из било којих разлога. Јер немамо никога осим једни друге и немамо никога и ништа осим Републике Српске. Уједињена Српска позива да сви истакну заставе и да сви на сваки други начин покажете нашу љубав и наше чување Републике Српске и њеног дана рођења 9. Јануара", нагласио је Видовић.

Ненад Стевандић, предсједник Уједњене Српске, позвао је у име ове странке да сви истакну заставе.

"Уједињена Српска позива да сви истакну заставе и да сви на сваки други начин покажете нашу љубав и наше чување Републике Српске и њеног дана рођења 9. Јануара", нагласио је Стевандић, предсједник Уједињене Српске.

​Независне новине