Протест у Подгорици завршен бакљама и димним бомбама :: Semberija INFO ::

 

Протест у Подгорици завршен бакљама и димним бомбама


Фото - Бета / АП

ПОДГОРИЦА – Нешто после 14 сати окончан је протестни скуп припадника тзв. патриотских снага испред црногорског парламента против најављених измена Закона о слободи вероисповести.

Током разилажења испред парламента је запаљено више бакљи и бачено неколико димних бомби, а учесници протеста су најавили нова окупљања.

Учеснике протеста су испред парламента поздрављали опозициони посланици, међу којима је и бивши премијер Душко Марковић, који су дочекивани овацијама.

Посланици опозиционих ДПС и СДП су у више наврата излазили и поздрављали учеснике протеста, у једном тренутку је према згради летела и бакља, а потом јаја и кишобрани, преноси Танјуг.

Опозициони посланици су из парламента окупљенима износили сокове и воду.

Организатор овог, као ни свих претходних скупова тзв. патриотски снага у Црној Гори, није познат, а окупљени тврде да их нису организовале странке.

На платоу испред зграде парламента био је присутан мањи број припадника полиције.

Протест је организован због, како је наведено, противљења усвајању измењеног Закона о слободи вроисповести, којим ће, како тврде, црногорска баштина и историја бити уступљене Српској православној цркви и Србији.

На протесту су истицане пароле: „Црногорска држава, црногорска црква, црногорски народ” и „Ви нисте посланици него српски најамници”, а било је и позива на упад у зграду парламента.

Скандирано је: „Не дамо државу”, аа певане су и песме: „Што сте на нас дигли хајку, четничку вам...„, „Дритане Србине”, Није ово Србија”...

Политика