Седморица ухапшених сумњичи за убиство 20 Срба на подручју Зворника :: Semberija INFO ::

 

Седморица ухапшених сумњичи за убиство 20 Срба на подручју Зворника


САРАЈЕВО - Седам лица ухапшених јутрос на подручју Тузле и Сапне осумњичена су за ратни злочин почињен приликом напада на села на подручју општине Зворник, у периоду од 8. октобра 1992. до 6. јула 1994. године, као и злочин над ратним заробљеницима када је убијено 20 жртава српске националности, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона и МУП-ом Републике Српске, ухапсили су Шемсудина Муминовића, Џема Гаљића, Ћамила Ахметовића, Расима Омеровића, Асима Алића, Фадила Мујића и Исмета Мемића.


Они су осумњичени да су, као припадници Територијалне одбране и такозване Армије БиХ, учествовали у широком и систематичном нападу на цивилно становништво српске националности на подручју Зворника и околине, у убиствима, намјерном наношењу снажног физичког или душевног бола, те повредама физичког интегритета или здравља цивилном становништву.

Почињени злочини приликом напада на села, као и злочини над ратним заробљеницима, резултирали су убиствима око 20 особа српске националности.

Осумњичени се терете за кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва.

Поступајући тужилац ће, након испитивања осумњичених, донијети одлуку о даљим активностима у предмету, наведено је у саопштењу.

СРНА / Глас Српске