У акцији Wolf учествује 250 полицајаца, претреси на 20 локација :: Semberija INFO ::

 

У акцији Wolf учествује 250 полицајаца, претреси на 20 локација


Полицијски службеници Граничне полиције БиХ и МУП-а РС врше претресе на 20 локација у оквиру акције "Wolf" у којој учествује 250 полицајаца, саопштила је Гранична полиција БиХ.

"Том приликом је задокументовано је обављање више казнених дјела организованог кријумчарења и растурања цигарета страног поријекла без акцизних маркица уз учешће већег броја особа организованих у међусобно повезане криминалне групе, које имају јасно дефинисану организацију посла у којој су улоге чланова углавном подијељене, на организаторе, добављаче, возаче, чистаче, купце и саучеснике у кријумчарењу и растурању цигарета", наведено је у саопштењу ГП БиХ. 

Како се додаје овако организоване криминалне групе су се међусобно повезивале у криминалну мрежу која се протезала од Црне Горе до БиХ с циљем обављања истоврсних казнених дјела кријумчарења и растурања цигарета.  

Како се наводи у саопштењу припадници ГП БиХ и МУП РС већ неколико мјесеци проводе оперативну акцију кодног назива Wolf, под надзором Тужилаштва БиХ.

"По први пут је на овакав начин остварена сурадња између полицијских агенција под надзором Тужитељства БиХ и по наредбама Суда БиХ", наводи се у саопштењу.

Независне новине