"Црни петак" се сели на интернет :: Semberija INFO ::

 

"Црни петак" се сели на интернет


Због забране масовних окупљања, предузећа и трговачке радње која послују у БиХ масовно су се одлучила да своју понуду поводом "Црног петка" преселе на интернет, односно онлине акције.
 
Артикле на попустима, који су се досад грабили у трговинама, ове године, по свему судећи, углавном ћемо куповати кликом из својих фотеља.
 
"Црни петак" обиљежава се на глобалном нивоу посљедњег петка и викенда у новембру, те се однедавно практикује и на нашим просторима у виду већег снижења на робу.
 
На бројним сајтовима су већ истакнуте понуде са попустима, који достижу чак и до 70 одсто, а у неким од њих већ наглашавају да се то односи само на онлине куповину.
 
Једна од фирми које су своју понуду истакле на сајту јесте и "Tehnoshop", гдје су током читавог новембра организовали попусте у тренду "Црног петка".
 
Није, међутим, познато да ли ће такви попусти на "Црни петак" дочекати и њихове купце ако их посјете 27. новембра.
 
"Још немамо информације да ли ће бити попусти на артикле када посјетите нашу продавницу. Требало би да буду, а колики ће бити, у ком формату, на које ствари, то још не знамо", кажу из једне од радњи "Tehnoshopa".
 
Ипак, постоје и радње које ће за "празник куповине" уприличити традиционалне попусте у радњама.
 
Радника из "Техномага" каже да је код њих био организован попуст и у петак 13. новембра.
 
"Ове године ће сигурно бити организоване акције и на 'Црни петак', односно 27. новембра, међутим још нисмо упознати колико ће износити попуст. Прошле године на одређене артикле достизао је и до 70 одсто", кажу из "Tehnomaga".
 
У једној радњи обуће на друштвеним мрежама су написали да су поводом "Црног петка" већ започели попусте, а да ће се акције односити на онлине куповину, али  ће снижења бити и у малопродајним објектима.
 
У Тржном центру "Делта планет" у Бањалуци вјерују да ће, у сарадњи са својим закупцима, "Црни петак" и ове године бити обиљежен.
 
"Пратећи свјетске трендове у области у којој послујемо изгледно је да ће 'Црни петак', односно викенд попуста у 'Делта планету', у сарадњи с нашим закупцима, бити обиљежен, али о свим детаљима је преурањено говорити", рекли су за "Независне новине" из ТЦ "Делта планет".
 
Како додају, све трговине су засебне и појединачно одређују попусте и акције на своје артикле.
 
"С обзиром на то да је компанија 'Делта' власник и закуподавац објекта 'Делта планет', а да наши закупци послују као засебна правна лица и свако од њих независно креира своју политику пословања, акције, попусте и снижења, у складу с наведеним у овом моменту не можемо прецизирати евентуалне износе попуста и реализацију пропратних активности", истакли су из "Делта планета".
 
Једна Бањалучанка каже да ће ове године куповину коју је оставила за "Црни петак" обавити сједећи за својим лаптопом, јер је то и епидемиолошки сигурније због короне и избјећи ће гужве у радњама.
 
"Ја иначе онлине много купујем већ од марта, све ми стигне на кућну адресу и заиста досад нисам имала проблема с таквом куповином, једноставније је и не трошим вријеме ходајући од радње до радње", каже она.
 
Подсјетимо, прошле године на "Црни петак" у радњама широм БиХ попусти су износили од 10 па чак до 80 одсто.
 
У већини трговина акције су трајале током  читаве седмице у којој је падао "Црни петак", док су одређене радње своје попусте нудиле само током тог викенда.

Izvor: Nezavisne