БИЈЕЉИНА: Данас облачно, могућа киша :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Данас облачно, могућа киша


У Републици Српској облачно, пролазно с кишом, у вишим предјелима са снијегом. У Бијељини је у 7,00 часова измјерено 5, највиша дневна температура ваздуха до 7 степени.

У ноћи наоблачење на сјеверозападу, западу и дијелом на сјеверу. У тим предјелима ће почети да пада киша а до јутра ће се проширити на већину предјела уз облачно вријеме. На планинама ће падати сусњежица и снијег. Једино на југу још са промјењљивом облачношћу сунчано.

Током дана облачно у свим предјелима, с мјестимичним падавинама углавном у централном појасу земље, кише у нижим и сусњежице и снијега у вишим предјелима. Уз пад температуре према вечери, ће постојати услови да се снијежна граница спусти према нижим предјелима, само у централном појасу.

У сјеверном и јужном појасу земље биће облачно, прохладно и претежно суво. Поремећај долази са копна и не доноси пуно влаге, па неће бити обилних падавина.

Вјетар слаб до умјерен сјеверац, током дана у појачању, када ће у планинском ланцу бити јак, на моменте врло јак.

Минимална јутарња температура од 1°C до 6°C, на југу мало виша, у вишим предјелима од -3°C. Највиша дневна температура од 3°C до 8°C, на сјевероистоку и југу мало виша, а на планинама од 0°C. Послеподне израженији пад, посебно у планинама на западу, а затим и на истоку.

Izvor: RHMZRS/Bijeljina Danas