БИЈЕЉИНА: ОБЛАЧНО, ПОПОДНЕ РАЗВЕДРАВАЊЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ОБЛАЧНО, ПОПОДНЕ РАЗВЕДРАВАЊЕ


У Републици Српској промјењљиво до претежно облачно, понегдје на сјеверу са цјелодневном облачношћу, у другим предјелима са сунчаним интервалима, а у јужној половини земље и сунчаним временом. У Бијељини је у 7,00 часова измјерено 6, највиша дневна температура ваздуха до 13 степени.

Ујутро у нижим предјелима сјеверног појаса земље облачно и прохладно, а по котлинама и ријечним долинама са маглом, која ће се локално дуже задржати. На планинама слаб мраз. На истоку уз услове за слабу кишу или росуљу. На југу Херцеговине сунчано.
 
Током дана у нижим предјелима у сјеверној половини земље доћи ће до разбијања ниске облачности, па ће се јавити сунчани интервали. У већини предјела ће бити са умјереном дневном облачношћу уз сунчано вријеме. У планинама и на југу уз малу дневну облачност сунчано. Једино ће на сјеверу и даље бити мјеста са цјелодневном ниском облачношћу уз тмурно вријеме.
 
Вјетар слаб и промјењљив.
 
Минимална јутарња температура од 2°Ц до 7°Ц, на југу до 9°Ц, у вишим предјелима од -2°Ц.
 
Највиша дневна температура од 12°Ц до 17°Ц, на планинама и у нижим крајевима гдје се магла или ниска облачност буде задржала од 9°Ц.
 
(Bijeljina Danas / RHMZRS)