САРАЈЕВО: НЕДОСТАЈЕ ВОЗАЧА У ДОМОВИМА ЗДРАВЉА :: Semberija INFO ::

 

САРАЈЕВО: НЕДОСТАЈЕ ВОЗАЧА У ДОМОВИМА ЗДРАВЉА


Предсједник Владе Кантона Сарајево Марио Ненадић рекао је да ће се морати прекршити мораторијум на запошљавање у здравству у појединим случајевима, прије свега у ангажовању немедицинског кадра као што су возачи за превоз пацијената у домовима здравља, који су тренутно неопходни.

Ненадић је у разговору са шефом кантоналне Канцеларије за борбу против корупције и управљање квалитетом Ердуаном Кафеџићем рекао да се мораторијум на запошљавање не односи једино на запошљавање медицинских радника у јавно-здравственим установама.

Према његовим ријечима, у условима недостатка кадра, као и повећаног броја обољелих од вируса корона, у јавно-здравственим установама, здравствени систем отежано функционише.

Кафеџић је истакао да су очигледни напори Ненадића како би се ова питања ријешила, те додао да је дао одговарајуће препоруке везано за ову ситуацију, саопштено је из Владе Кантона Сарајево.

Ненадић је информисао Кафеџића и о закључцима у вези са здравственом заштитом и борбом против вируса корона у Кантону Сарајево, набавкама које се реализују у Кантону, а везане су за борбу против вируса, посебно када је ријеч о имплементацији два споразума, потписана између УНДП-а и Владе, те УНДП-а и Завода здравственог осигурања Кантона Сарајево.

Они су разговарали и о контролама федералне и кантоналне инспекције у јавно-здравственим установама, у домену преиспитивања и извршавања наредби и закључака кризних штабова Федерације БиХ и Кантона, те кантоналне Владе, а прије свега закључка који се односи на обезбјеђивање додатних 30 одсто болничких капацитета за збрињавање ковид пацијената у Кантону Сарајево.

(СРНА)