Грађани БиХ се солидаришу са држављанима Аустрије :: Semberija INFO ::

 

Грађани БиХ се солидаришу са држављанима Аустрије


САРАЈЕВО - Министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић данас је у Бечу положила цвијеће и одала почаст жртвама терористичког напада, истакавши да се грађани БиХ солидаришу са држављанима Аустрије, поготово породицама убијених и рањених.

Са Турковићевом, почаст недужним жртвама су одали амбасадор БиХ у Аустрији Кемал Козарић, те представници босанскохерцеговачких удружења која дјелују у овој земљи.


"Важно је да се снажно дистанцирамо од оваквих појава, чији је циљ уношење страха и неповјерења међу људе, али и које бацају мрљу на наше основне вриједности које слиједимо", рекла је Турковићева.

Она је истакла да БиХ у овим тешким тренуцима чврсто стоји уз пријатељску Аустрију, земљу у којој живи велики број људи из БиХ, који су погођени овим чином мржње и терора.

Турковићева је поручила да ће БиХ и Аустрија увијек бити заједно у борби против сваког зла и очувању мира, саопштено је из Министарства иностраних послова у Савјету министара.

У терористичком нападу извршеном у понедјељак, 2. новембра, џихадиста Кујтим Фејзулај у центру Беча убио је четворо људи, а 23 ранио. Он је убијен у сукобу са полицијом.

Одговорност за напад преузела је "Исламска држава", а аустријске власти су напад прогласиле као терористички инцидент мотивисан исламистичким екстремизмом.

​Срна / Глас Српске