Парастос погинулим припадницима 4. одреда Специјалне полиције РС: Одат помен погинулим припадницима најелитније јединице :: Semberija INFO ::

 

Парастос погинулим припадницима 4. одреда Специјалне полиције РС: Одат помен погинулим припадницима најелитније јединице


Парастосом и полагањем вијенаца испред спомен – обиљежја припадницима Четвртог одреда Специјалне полиције, на платоу испред зграде Полицијске управе Бијељина, одат је помен припадницима, како је истакнуто, једне од најелитнијих јединица Специјалне полиције МУП-а РС која је током протеклог Отаџбинско – одбрамбеног рата дејствовала на свим ратиштима широм Републике Српске.



Ратомир Драганић, ратни командант Четвртог одреда Специјалне бригаде полиције, по чину мајор, предсједник удружења ветерана Четвртог одреда Специјалне бригаде полиције РС, каже да је ово прилика да се поклонимо пред спомеником хероја, пред онима који су дали животе за Републику Српску.



„Истовремено, данас обиљежавамо и 28 година од формирања Четвртог одреда Специјалне бригаде полиције РС која је, са још осам одреда, представљала бригаду Полиције РС, са циљем заштите становништва и територије Републике Српске од тзв. Армије БиХ. Не постоји ратиште, од Херцеговине до Крајине, гдје припадници Четвртог одреда Специјалне бригаде полиције нису били. Нажалост, на тим бојиштима 17 припадника Четвртог одреда је дало своје животе, а више од 300 припадника је рањено. На споменику је исписана реченица: „Хероји не умиру, они храбро гину, да би вјечно живјели“, истакао је Ратомир Драганић.



Генерал Љубиша Боровчанин, ратни замјеник команданта Специјалне бригаде полиције и предсједник Удружења ветерана Специјалне бригаде полиције истакао је том приликом да су, као и обично, осјећања помијешана.

„Уз осјећања поноса, сјећамо се свега онога што су припадници ове јединице постигли током рата на стварању Републике Српске. С друге стране, ту је и осјећање туге и сјете, јер не можемо заборавити оне који су своје животе положили и уложили у темеље Републике Српске и њених институција“, истакао је генерал Боровчанин. 
У име Градске управе Бијељина вијенац је положио градоначелник Мићо Мићић, а вијенце су положили и представници Градске борачке организације, Полицијске управе Бијељина, представници Команде Специјалне бригаде полиције РС, те представници Удружења ветерана ове бригаде.

Семберија инфо - Љ.Љубојевић
Фото - Б.Милошевић