Године труда и рада Туристичке агенције „HAPPY TRAVEL“ - Маја Антић: Ми смо једна велика породица :: Semberija INFO ::

 

Године труда и рада Туристичке агенције „HAPPY TRAVEL“ - Маја Антић: Ми смо једна велика породица


Извор: Семберија инфо

Године труда и рада Туристичке агенције „HAPPy TRAVEL“ Бијељина препознали су и у Градској управи Града Бијељина

Маја Антић: Ми смо једна велика породица


Поводом Дана Републике Српске, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић организовао је пријем за успјешне привреднике и грађане којима су додијељена градска признања. Међу награђенима за успјешно пословање и допринос привредном развоју нашла се и Туристичка агенција „Happy travel“ из Бијељине, која постоји већ 16 година.



Маја Антић, власница и директорка агенције и Позориштанца „Маслачак“ на почетку разговора за „Семберија инфо“ истакла је ,,да када човјек годинама марљиво ради и бави се друштвено корисним радом, логичан слијед је да то неко препозна и награди’’.

- Када добијете позив из Градске управе за тако нешто будете јако поносни на људе са којима радите, себе, као и на посао којим се бавите. То вам даје нову снагу, јер знате да радите праву ствар и да је то неко препознао и да није узалудно све оно што радите. Све што смо радили и градили толике године, кроз ово признање нам је награда. Када се бавимо послом гдје смо у контакту са људима, онда велики број зна за нас, а сама та прича дошла је до некога, па су нас зато и наградили. Са друге стране и привредно, када погледамо све те године колико постојимо и радимо, сваке године се повећава број путника. Како растемо ми, тако расте и број путника, односно наша „Хепијева породица“. Комплетан концепт наше фирме мало је неспецифичан, у „Happy“-ју и „Маслачку“ има око двадесетак запослених и како ко долази, ријетко ко одлази, јер сам однос у агенцији није строго послован. Трудимо се да будемо као једна велика породица, а самим тим се та енергија преноси на путнике. Искрено,  ја као вођа екипе мислим да се једино тако може успјети“, истакла је за ,,Семберија инфо’’ Маја Антић.



Што се тиче године за нама, како каже, за Туристичку агенцију „Happy travel“ била је успјешна, односно број путника који је путовао, као и број дестинација вратио се на стање прије пандемије вируса корона.

- Дјелатност којом се ми бавимо претрпjела је тешке ударе када је почела пандемија вируса корона. Те двије године смо радили по неким другачијим правилима и жестоко се борили, па смо опстали. Свака година која је дошла након тога и попуштњем неких ограничења омогућила је да се нормално бавимо овим послом и када су се људи вратили путовањима за нас је био велики успјех. Тако да нас је 2023. година вратила на стање прије короне и по питању броја путника и дестинација. Сада нам треба да ова 2024. година буде без икаквих санкција, да би већ 2025. године могли санирати посљедице узазване пандемијом“, казала је Маја Антић и додала да су примијетили да се након пандемије све више младих одлучује да за викенд посјете неки од европских градова.



- Омладина је почела да прихвата оно што ми пропагирамо, да путовање није само љетовање и зимовање. Викенд путовањем човјек промијени окружење, види нешто ново, напуни батерије, а то што види покуша да примијени у својој средини“, казала је власница „Happy travel“-a и истакла да су већ поставили циљеве за 2024. годину и да су почели са реализацијом, те да за прољећњу сезону, поред пакет аранжмана за путовања аутобусом, много више уводе авио пакете аранжана.

- За прољеће смо направили пакет аранжмане путовања авионом, а исто то планирамо и за јесен. Путовања авионом која су некада била недостижна, што се тиче цијене, сада су доступна већини људи. Ми се трудимо да олакшамо путовања, тако што дајемо могућност плаћања на рате. Такође, имамо и уговоре са неким фирмама. Већ 16 година радимо и тако да смо са нашим путницима изградили однос, који није строго послован. Постоји међусобно повјерење гдје се ствара једна добра енергија. Путници „освајају“ нове дестинације, а ми са њима растемо“, истакла је Антићева и додала да увелико спремају и понуде за љетовања, те да су већ неке објављене на њиховом сајту https://www.happytravelbn.com/.



- До краја јануара имаћемо комплетну понуду за Црну Гору, са раним попустима. Уколико путници знају унапријед када ће имати одмор, резервацијом љетовања већ у јануару имају прилику да остваре рани попуст, па чак и да плаћају у ратама. У припреми је и нови сајт, који ће бити у функцији до краја јануара и ту смо направили неке олакшавајуће околности, да заинтересовани на том сајту могу сами да претраже цијене за одређене хотеле и дестинације и имаће могућност да директно на сајту ураде резервацију“, казала је Маја Антић и истакла да је лијепа страна дјелатности којом се баве, али и награда када се путници задовољни и срећни врате са путовања.

- Човјек има 10 дана годишњег одмора, а на нама је велика одговорност и од нас зависи какав ће му бити одмор. Зато наш агент продаје мора да процијени човјека и да му предложи дестинацију која му одговара“ казала је Антићева и подсјетила да имају понуде за људе различите платежне моћи, те да се баве и школским туризмом, односно организовањем школских екскурзија, као и да се баве услужно комби превозом.

На сајту Туристичке агенције „Happy tarvel“ можете погледати комплетну понуду за прољећња путовања, а нека од њих су Дани мимозе у Херцег Новог од 15. до 18. фебруара, Чаролије Тоскане од 29. фебруара до 3. марта, Рим од 14. до 17. марта (путовање авионом) и многа друга.

Поред Туристичке агенције Маја Антић је власница i Позориштанца „Маслачак“, за које каже да је миљеник свих запослених у „Happy travel“-у.



- „Маслачак“ је успио да навикне наше грађане на тај дјечији свијет, да је недјељом у 12 часова представа. На почетку смо знали да играмо представе за десеторо дјеце, а сада су нам увијек пуне сале. Дјеца, али и родитељи, имају неки свој ритуал да иду на представе. То је дивно, јер ми на тај начин учимо дјецу да иду на представе, учимо их како да се понашају, односно правимо од њих будућу позоришну публику. За Нову годину смо наступали и у овиру „Зимског корза“ и мислим да је ове године био најуређенији, а и програм је био добар и са мјером урађен“, казала је Антићева  и додала да су током прошле године посјетили центре за културу и у другим градовима Републике Српске.

- Током јесени гостовали смо у Источном Сарајеву, Палама, Власеници, Хан Пјеску, Фочи... и мислим да ћемо и у 2024. години исто поновити. Дјечије позориште на овим просторима, односно у овом дијелу државе не постоји. И у Брчком, сваке суботе у 12 часова, имамо представе, а прије него што смо почели тамо да наступамо велики број људи из Брчког је доводио своју дјецу недјељом у 12 часова у Бијељину на представе“, подсјетила је Маја Антић и додала да су планови за „Маслачак“ за 2024. годину да прошире своја гостовања.

- План нам је да и током прољећа посјетимо градове у које смо одлазили током јесени и играли наше представе. Тренутно се припремамо за сезону у Црној Гори и тамо радимо представе за кориснике наших услуга, али и других“. „Маслачак“ нас пуни енергијом, а поготову за Нову годину и када играмо за дјецу која су социјално угрожена. На све акције се одазивамо и бесплатно увесељавамо малишане. Енергија коју добијемо од те дјеце је немјерљива и не може се платити новцем“, закључила је за ,,Семберија инфо’’ Маја Антић.