БИЈЕЉИНА: Градоначелник Мићић посјетио породицу Милета Станојловића у Амајлијама :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Градоначелник Мићић посјетио породицу Милета Станојловића у Амајлијама


Нова кућа за шесточлану породицу

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић данас је посјетио породицу Милета Станојловића у семберском селу Амајлије коме је након катастрофалних поплава из 2014. године изграђена нова кућа уз помоћ Градске управе и донаторских средстава Европске уније.



„У оквиру пројекта обнове кућа након поплава из 2014. године изградили смо више од стотину нових кућа. И Влада РС је помогла више од десет хиљада породица додјелом ваучера за адаптацију и реконструкцију оштећених стамбених објеката. У конкретном случају, у питању су породице које су добиле ваучере, али нису могле санирати оштећене куће, те је изграђено нових 58 кућа уз помоћ средстава ЕУ. Градска управа је финансирала израду грађевинске дозволе, изградњу инфраструктуре, прикључака и темеља за нове куће. До сада смо у оквиру овог пројекта издвојили око 600.000 КМ из буџета, што је помогло бројним породицама да дођу до крова над главом. У међувремену се појавила и пандемија вируса корона, тако да се и ова породица, али и многе друге, налазе у тешкој ситуацији. Стално су пред нама нови изазови и нове обавезе. Вјерујем да ћемо заједничким напорима ријешити сваки проблем и допринијети стварању бољих услова за живот у Бијељини и Семберији“, изјавио је градоначелник Мићић.



Миле Станојловић се захвалио градоначелнику Мићићу и, како је рекао, Европској унији, на томе што су помогли око изградње нове куће његовој шесточланој породици.

„Помогли су ми још и око прикључка за питку воду, те око изградње септичке јаме. С обзиром на то да је на Дрини, на локацији Орлово поље, изграђена нова обалоутврда, вјерујем да нас Дрина више неће угрожавати. У кући имамо три собе, дневни боравак и купатило. Имам двојицу синова и двије кћерке. Супруга не ради. Због вируса корона нико не тражи раднике. Бавимо се пољопривредом, идемо и у дневницу, боримо се“, каже Миле Станојловић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић