МАРИЈА НИКОЛИЋ: БАВИМ СЕ ПОСЛОМ КОЈИ МЕ ИСПУЊАВА :: Semberija INFO ::

 

МАРИЈА НИКОЛИЋ: БАВИМ СЕ ПОСЛОМ КОЈИ МЕ ИСПУЊАВА


МАРИЈА НИКОЛИЋ, ДИРЕКТОР ФИЛИЈАЛЕ ДУНАВ ОСИГУРАЊА У БИЈЕЉИНИ, О ПОСЛОВНИМ УСПЈЕСИМА, КЊИГАМА, СЛОБОДНОМ ВРЕМЕНУ И ПЛАНОВИМА ГОВОРИ ЗА СЕМБЕРИЈА ИНФО

Шта сматрате својим највећим успјехом у животу?
-На приватном плану то је свакако породица, а круна породице је син Александар. Породица је та која ми пружа безрезервну подршку и даје ми енергију за свакодневне обавезе, како приватне, тако и пословне. Што се тиче пословног плана, сматрам да још много тога могу да пружим и да ће тек да услиједе највећи успјеси.
 
Која је то професија којом сте у младости прижељкивали да се бавите и колико се она разликује од онога што вам је данас посао?
-Као и већина дјевојчица маштала сам да будем глумица. Касније су маштања зависила од тренутно омиљених ликова, јунака,идола и сл. Наравно, са одрастањем и сазријевањем и жеље су постајале реалније. Животни пут ме одвео у смјеру економије, тренутно се бавим послом који ме испуњава, а то је посао у осигурању.
 
Која књига, филм или представа су на Вас оставили утисак посљедњих година?
-Када су књиге у питању опредјељујем се за дјела Владике Николаја Велимировића. Његове мудре мисли и духовне смјернице помажу ми да лакшке пребродим најтеже тренутке у животу. Свака његова књига на мене оставља снажан утисак.
Што се тиче филмске кинематографије омиљени су ми домаћи филмови и серије.
 
Постоји ли хоби или неко друго интересовање којем посвећујете слободно ври- јеме?
Нажалост, приватне и пословне обавезе ми не остављају пуно времена за бављење неким хобијем, па своје слободно вријеме покушавам провести са породицом, у заједничким шетњама, у дружењу са пријатељима и мени драгим људима, тако да то могу назвати неком врстом свог хобија.
 
Шта би, по Вашем мишљењу, требало унаприједити у Бијељини?
-Не знам колико сам ја баш мјеродавна особа да говорим о томе, али кад већ питате, онда да и одговорим. Вољела бих да наш град има више зелених површина и паркова за дјецу. Смета ми што не постоји бициклистичка стаза... Такође, сматрам да би младе људе требало што више укључити у све сфере и давати им раније шансу.
 
Како Бијељину и Семберију видите у будућности?
Бијељину видим као оно што је и данас, а то је економски, културни и спортски центар регије, али са ријешеним инфраструктурним проблемима, као град младих у који се радо долази, а нерадо из њега иде.

портал Семберија инфо